Categories
Uncategorized

NGF:n palkinto lupaavalle gerontologian tutkijalle

Yleiset ehdot

Gerontologian 23. kongressissa Tampereella jaetaan toisen kerran NGF-palkinto lupaavalle gerontologian tutkijalle.

Palkinto on tarkoitettu yhden pohjoismaan tutkijalle. Tampereen kongressissa palkinto jaetaan hakijalle seuraavan pohjoismaisen gerontologian kongressin isäntämaasta eli Norjasta (Oslo, 2018). Näin ollen vain norjalaiset ehdokkaat ovat tällä kertaa mukana.

Ehdotettu ehdokas ei saa olla johtavassa asemassa, mutta hänen tulisi mieluiten suorittaa tohtorintutkinto. NGF:n jäsenyhdistys voi asettaa ehdokkaan palkinnon saajaksi. Argumentointi ja CV tulee seurata. Suoria hakemuksia ei oteta vastaan. Nimitys ja kaikki asiaankuuluvat tiedot lähetetään NGF:n presidentille.

Tuomaristo koostuu kolmesta NGF:n puheenjohtajasta sekä nykyisen ja seuraavan kongressin tieteellisten komiteoiden puheenjohtajista. Palkittu saa 20 000 kruunua ja pitää luennon kongressin aikana järjestettävässä seremoniassa Palkittu ei maksa ilmoittautumismaksua 23. kongressissa.

NGF maksaa kongressin aikaiset matkakulut (säästössä, jos lennolla) ja majoituskulut. Norjalaisten ehdokkaiden nimitykset tulee lähettää sähköisesti NGF:n puheenjohtajalle viimeistään 14.12.2015

Categories
Uncategorized

Apurahat 23 NKG osallistumiseen

Pohjoismainen gerontologinen liitto (NGF) tarjosi 13 apurahaa kongressiin osallistumiseen, kaksi apurahaa jokaiselle Pohjoismaalle ja yhden kolmelle Baltian maalle. Apurahat on tarkoitettu niille, joilla on vaikeuksia saada varoja osallistumiskustannusten kattamiseksi.

Apurahoja voivat hakea vain gerontologian ja geriatrian tohtorintutkijat ja ei-vanhimmat tutkijat. Hakemuksessa tuli olla seuraavat tiedot: nimi, ikä, koulutus, työpaikka ja hakuperuste. Hakemuksen arvioivat paikallinen tiedekomitea, kongressin puheenjohtaja ja NGF:n puheenjohtaja.

Hakijoiden oli myös toimitettava tiivistelmä (vaikka abstraktin jättämisen virallinen määräaika olisi ohitettu). Apurahoja ei myönnetty ilman hyväksyttyä abstraktia. Jokainen apuraha oli 5 000 SEK. Lisäksi valittujen ei tarvinnut maksaa kongressin ilmoittautumismaksua. Hakuaika päättyi 15.2.2016.

Categories
Uncategorized

Ilmoitus: Sohlberg-palkinto

Yleiset ehdot: NGF kutsuu ehdokkaaksi Pohjoismaiden arvostetuimman gerontologian palkinnon, Sohlberg-palkinnon. 10 000 euron Sohlberg-palkinnon sponsoroi Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö, ja se jaetaan 23. kongressin avajaisissa.

Palkinto koskee kaikkia ikääntymisen tieteitä, ja se myönnetään Pohjoismaassa toimivalle tiedemiehelle, joka on gerontologian edelläkävijä ja jolla on suuri vaikutus alansa kehitykseen ikääntymisen tutkimuksessa.

Jotta ehdokas voitaisiin ottaa huomioon, hänen on täytynyt rakentaa vahva tutkimusryhmä tai aloittaa gerontologian kehityksen kannalta erittäin tärkeä tutkimus. Ehdokkaassa tulee olla perustelut ehdolle asettamiseen (kuvattu puolesta kokoon A4-sivulle), ansioluettelon ja ehdokkaan julkaisuluettelon lisäksi.

Itsehakemuksia ei hyväksytä. Palkinnon jakaa tuomaristo, johon kuuluu NGF:n presidentti ja kaksi varapresidenttiä sekä kaksi viimeisintä palkinnon voittajaa.